Влез Регистрация

Скрий

Забравена парола

Забравена парола? Въведи твоят e-mail адрес и ще ти изпратим link, с който да създадеш нова парола.

Назад

Затвори

Васко Василев и солисти на Ковънт Гардън с концерт на Айфеловата кула в Париж

снимка: trittico.org

25 апр 2024 г.

Световноизвестният ни цигулар Васко Василев, заедно с музиканти от оркестъра на кралската опера „Ковънт гардън“,  ще изнесат класически акустичен концерт на 26 май т.г., в зала „Густав Ефел“ на Айфеловата кула.

Музиканти от 5 националности – французойка, японка, австрийка, англичанин и българин ще се срещнат на сцената, за да отбележат заедно един от най-светлите български празници - 24 май и да отпразнуват с музика 20-тата годишнина от създаването на Българския културен институт в Париж.

За мен като артист, едно от най-силните вдъхновения за концерт, безспорно е мястото, локацията, залата, града. Когато получих поканата от г-жа Десислава Бинева, директор на Българския културен институт в Париж, нямах никакво колебание, че ще приема. Остана само да намерим възможна за всички дата.“, сподели Васко Василев.

Четирима от най-добрите солисти в Оркестъра на Кралската опера в Лондон ще свирят заедно с Васко Василев в бутиковата концертна зала на Айфеловата кула, която разкрива и изключителна гледка към града от първия етаж на вечния символ на френската столица.  Това са  Флоранс Гарел /цигулка/,  Каору Ямада /цигулка/, Матю Кетъл /виола/, Гундула Лайтнер /виолончело/. В програмата на концерта се включени произведения на Вивалди, Бизе, Брамс, Сен- Санс.  За концерта в Париж, българският цигулар ще пристигне от Япония, където има предвидени участия.  

Концертът на Васко Василев и солистите на Кралската опера е продукция на Българския културен институт в Париж и ще отбележи 20-тата година от основаването му във френската столица. От 2004 година насам, галерията му е място за срещи на приятели на  българската култура от различни страни, а мисията му е да подкрепя и развива среда и диалог с международна публика, да търси и развива форми за представяне на традициите и съвременното ни изкуство.

последни новини

виж всички новини