Влез Регистрация

Скрий

Забравена парола

Забравена парола? Въведи твоят e-mail адрес и ще ти изпратим link, с който да създадеш нова парола.

Назад

Затвори

QUEEN + BÉJART: BALLET FOR LIFE - филм за музиката на Queen

снимка: Animato Music

05 септ 2019 г.

Ballet for Life е уникална колаборация между 3 културни бранда: Queen, Versace и визуалния хореограф Maurice Béjart, празнуваща живота и таланта на легендарния певец Freddie Mercury и главния танцьор на балета на Maurice Béjart - Jorge Donn, които загубват борбата със СПИН. Балетното шоу е представено за първи път в Théâtre National de Chaillot в Париж, Франция през януари 1997 г. в присъствието на Madame Chirac, Elton John и членовете на Queen - John Deacon, Brian May и Roger Taylor.

Музикалният филм Queen + Béjart: Ballet for Life включва документални кадри на Lynne Wake и Simon Lupton, както и цялото шоу от 1997 г., изнесено от балета Béjart Ballet Lausanne.

Редактор на документалния филм е носителят на Emmy - Christopher Bird, който разказва историята на създаването и успеха на балета, с всички добри и лоши страни на рок и денс изкуството. Изпълненията разкриват невероятни архивни кадри с Freddie Mercury, Maurice Béjart, Queen и Gianni Versace, а балетните артисти блестят в неповторими дизайнерски костюми на Versace.

Режисьори на филма Queen + Béjart: Ballet for Life са Maurice Béjart и David Mallet, познати най-вече с изключителната си работа върху концертни изпълнения на големи световни музикални величия като Tina Turner, David Bowie, The Rolling Stones и редица видеа на Queen, сред които тези към синглите “Bicycle Race”, “Radio Ga Ga”, “I Want to Break Free” и класиката на Freddie - “The Great Pretender”.

Дългогодишният приятел на Maurice Béjart, Gianni Versace, е убит трагично в Маями малко след заснемането на балетното шоу в Lausanne.

Продукцията бележи мащабното влияние на емоционалните записи на Queen, както студийни, така и от изпълнения на живо, и вечната ефирна грация и развитие на балета.

Това е първото в историята пълнометражно балетно шоу с рок елементи, съчетани с някои традиционни творби на Моцарт. Темата на хореографията засяга кръговрата на живота и живота над смъртта, което напълно импонира на настроението в песните. Изпълнявайки елементи от класическия и модерен балет, артистите танцуват на фона на велики класики като “It’s a Beautiful Day”, “I  Was  Born  to  Love  You” и “Radio Ga Ga”, завършвайки грандиозно с “The Show Must Go On”. Изданието включва и специален откъс от последното изпълнение на John Deacon с Queen от премиерата на Queen + Béjart: Ballet for Life с Елтън Джон в Париж.

последни новини

виж всички новини