Влез Регистрация

Скрий

Забравена парола

Забравена парола? Въведи твоят e-mail адрес и ще ти изпратим link, с който да създадеш нова парола.

Назад

Затвори

Ангел Дюлгеров с нов солов албум „Самсара“

снимка: Virginia Records

23 май 2024 г.

Преведена от санскритски език, думата „самсара“ означава кръговрат. Ангел Дюлгеров избира това заглавие за втория си студиен албум, след като пуска на баща си една от песните в колекцията и му разказва идеята зад нея, а именно, че всеки от нас бяга от нещо, и всъщност бягайки, често неусетно се връща към него. Това завъртане е самсара.

Ангел е супер успешен като китарист и продуцент, и неговият втори албум е знак както за творческа свобода, така и за всичко, което го вълнува в музиката.   

„Когато работя по своя музика, обичам да ползвам пълната палитра от изразни средства, която съм натрупал в работата си с други артисти. Обичам да не се съобразявам с това, дали резултатът ще бъде комерсиален, продаваем, харесван или не. Важното за мен е да изразя себе си пълноценно в стремежа си да създавам изкуство“, споделя за новия си албум Ангел Дюлгеров.

Броени дни след премиерата на първия сингъл към колекцията („Космическо привличане“), „Самсара“ излиза в дигиталните платформи и на плоча. Може да поръчате ТУК.

Ангел Дюлгеров ще представи "Самсара" за първи път на живо и с яка банда през октомври, а дотогава го очаква вълнуващо лято с турнетата на някои от най-успешните ни български артисти.

последни новини

виж всички новини