Влез Регистрация

Скрий

Забравена парола

Забравена парола? Въведи твоят e-mail адрес и ще ти изпратим link, с който да създадеш нова парола.

Назад

Затвори

The Smile представиха втория си албум - Wall Of Eyes

снимка: Virginia Records / Animato Music

26 ян 2024 г.

Може би не е разумно да се чудим преждевременно за съдбата на Radiohead, които все още са една от най-успешните групи в света. Но с това уверено продължение на албума A Light for Attracting Attention от 2022 г., The Smile категорично е проектът, към който Thom Yorke и Jonny Greenwood насочват енергията си в момента. Вторият студиен албум на The Smile, Wall of Eyes, записан от триото Тom Skinner, Thom и Jonny между Оксфорд и Abbey Road Studios, включва струнни аранжименти от London Contemporary Orchestra, а продукцията е дело на Sam Petts-Davies. Албумът от 8 песни бе обявен през ноември миналата година с премиерата на заглавното парче.

Слушайте Wall of Eyes ТУК.

Днес излезе и официален видеоклип към сингъла "Friend of a Friend", който бе представен за първи път по време на турнето на The Smile 2022-2023. Премиерата на видеото бе осъществена на 35 мм лента, съпроводена от съраунд звук от Wall Of Eyes на поредица от събития, организирани в независими кина през последната седмица. Те се проведоха в 18 града, сред които Лондон, Ню Йорк, Сидни, Сеул, Амстердам, Токио, Мексико Сити, Джакарта и Лос Анджелис. Гледайте ТУК. Групата обяви и нов концерт в Лондон в Eventim Apollo в неделя, 10 март, като допълнение към разпродадените дати в Обединеното кралство. The Smile ще свирят и в Европа през март, юни и август, включително и в София, България, на 18 юни в Арена София.

Дебютът на The Smile през 2022 г. A Light for Attracting Attention достига до номер 5 в класацията за албуми на Великобритания. В интервю за новата книга на Jason Thomas Gordon "The Singers Talk", Yorke говори за ранния си страх да изрази истинска уязвимост с вокалите си. Yorke казва, че първият път, когато наистина е пял като себе си, е бил в "Fake Plastic Trees" от 1995 г. Когато чул песента отново, той се разплакал и помолил Radiohead да не я използват. В Wall of Eyes той достига до тази уязвимост и открива още много емоционални пластове в музика, която е била композирана толкова бързо.

последни новини

виж всички новини